Een restaurant in een winkel of een winkel in een restaurant? Het maakt de Zeeuwse zusjes eigenlijk niet uit. Ze zijn hoe dan ook fan van de Zeeuwse Hemel in Zierikzee.

 

Rustig de dag doornemen

Zaterdagmiddag. De geur van verse koffie, een klein podium in het midden van de zaak, de groene stadstuin en gezellig geroezemoes. Groôs vermaakt zich prima in de Zeeuwse Hemel. Met een opengeslagen PZC en een verrukkelijke selectie van de menukaart voor zich, nemen de zussen rustig de dag door in Zierikzee.

 

Zeekraalmayonaise en Zeeuwse feta

De foto’s verklappen het al een beetje. Kim kon niet wachten om de pulled pork uit te proberen. Erg smakelijk in combinatie met desembrood, zeekraalmayonaise en een salade van rode en witte kool. Mel warmt zich op aan de pompoensoep met Zeeuwse feta, gepofte quinoa en raz el hanout. Een pompoensoep zoals ze die nog nooit geproefd had! Uiteraard worden de borden een keer gewisseld, zodat er nog meer geproefd kan worden. Na de lunch rommelen de zussen nog wat in de winkel waar je onder andere de eerder genoemde Zeeuwse feta kunt kopen, net als handbeschilderde oesters van Zeeuws Blauw en nog meer moois.

Zelf ontworpen nachtlampjes van Zeeuwse wol, ontbijten in de tuin, een beetje rond keuvelen in hun stadse moestuin.

Een hemels nieuwtje

Sinds half januari is de Zeeuwse Hemel trotse eigenaar van het hoekpand aan de Melkmarkt 2. Op de benedenverdieping openen ze een nieuwe winkel. Boven richten ze drie of vier kamers in, zodat je vanaf de zomer ook kunt blijven logeren in Zierikzee. Waarschijnlijk vanaf 1 juli 2017. Dan bestaan ze precies zeven jaar. De Zeeuwse zusjes zien het al helemaal voor zich. De zelf ontworpen nachtlampjes van Zeeuwse wol, ontbijten in de tuin, een beetje rond keuvelen in hun stadse moestuin. Gelukkig blijft in het huidige pand aan de Melkmarkt 8 alles bij het oude. We krijgen er vanaf de zomer gewoon nog een beetje meer hemel bij! En, met een beetje geluk gaan ze vanaf mei al proefdraaien. Groôs kan niet wachten

zeeuwse hemel zierikzee restaurant winkel cafe lunch pompoensoep pulled pork schouwen duiveland
Tekst Kim van Zweeden
Foto’s Mel van Zweeden
Delen