Een witte Jeep stopt naast ons op de parkeerplaats van Camping de Nolle. “Goedemiddag! U komt voor het Slaapstrandhuisje?” Nummer 14 is dit weekend van ons. De bagage wordt meteen in de auto geladen, zodat we het zelf niet mee hoeven te sjouwen door het mulle zand. Nog geen half uur later zijn we op onze plek van bestemming.

 

Slaapstrandhuisjes in felle kleuren

Het huisje is een prachtig geel exemplaar tussen de andere gekleurde onderkomens. Met een geweldig uitzicht op de Westerschelde. Bij helder weer zie je aan de overkant Breskens liggen en zelfs het Belgische Knokke-Heist. Kijk je naar links, dan ligt daar strandpaviljoen Panta Rhei met daarachter de boulevard van Vlissingen en op de kop het windorgel. Het huisje is veel groter dan verwacht. Er zijn zes slaapplekken, waaronder twee op de vide. Er staat een eettafel met vier stoelen en de keuken is goed uitgerust. Achterin vinden we de badkamer met een ruime douche én uitzicht op de duinen. Het enige nadeel? Dat we hier maar drie nachten zullen slapen. Als we op het balkon staan komt de jeep met de bagage aangereden.

Enorme schepen varen dicht langs de kust

De motoren ronken. Af en toe ruik je de schepen al voordat je ze ziet.

Alle 32 huisjes zijn dit weekend verhuurd. Links van ons logeert een Duits echtpaar en aan de rechterkant een gezin uit Brabant met twee jonge dochters. Het is halverwege de maand mei en in de avond koelt het snel af. Na een uur of negen is het dan ook behoorlijk stil op het Nollestrand. In de huisjes branden de lichten. Lekkere hapjes en bordspellen komen op tafel. Een enkeling oefent met een golfstick zijn swing op het verlaten strand. De zonsondergang is adembenemend. Tijdens een avondwandeling over de duinen wordt het uitzicht alleen maar fraaier. Enorme schepen varen dicht langs de kust. De motoren ronken. Af en toe ruik je de schepen al voordat je ze ziet. Onze verrekijker hebben we niet eens nodig om het goed te bekijken. Met de plaids die we in het Slaapstrandhuisje vinden, en een glaasje wijn erbij, nestelen we ons nog even op het balkon. We zien het strand langzaam groter worden, de zee verdwijnt steeds meer in de verte. De boeien op het water geven licht. De één groen, de ander rood. Je ziet verder geen hand voor ogen.

Zwemmen, zeilen en barbecueën

Zomer in Zeeland! De hele dag is het druk op het strand.

Na een vrijdagmiddag en -avond vertoeven op het strand vielen we als een blok in slaap. Het raampje op de vide hebben we open laten staan, waardoor je de zee hoort ruisen. Al om acht uur ‘s ochtends zijn de eerste mensen op het strand. De één jogt langs de kustlijn, de ander doet aan yoga. Kinderen bouwen opnieuw een zandkasteel. Er volgt een bewolkte dag met veel wandelingen, bijzondere schelpen zoeken en in de avond een hapje eten in het strandpaviljoen. Op zondag laat de maand mei zien wat ze écht in petto heeft. Zomer in Zeeland! De hele dag is het druk op het strand. Er wordt gezwommen, zeilboten varen voorbij en de barbecues gaan aan. Deze avond blijven de vakantiegangers lang buiten zitten. Pas rond middernacht koelt het echt af en duiken we voor de laatste keer onder de spreekwoordelijke wol in het Slaapstrandhuisje. Op maandagochtend laden we de bagage weer in de Jeep. De chauffeur helpt mee: “Fijn weekend gehad?” Eigenlijk willen we niet vertrekken. Het was absoluut een fijn weekend op het Nollestrand

Tekst en foto's Kim van Zweeden
Delen