Groôs reed voor de zoveelste keer langs d’Ouwe Smisse en besloot eindelijk eens tijd te maken om er te stoppen. Hier moet je kennelijk zijn voor een goed glas wijn of een lekkere lunch. Dat is het testen waard! De Zeeuwse zussen zijn niet de enige gasten op het terras. Het is een populaire plek voor werkoverleggen en voor fietsers die de omgeving verkennen.

 

Proeflokaal tussen de rijksmonumenten

Op zo’n 10 kilometer afstand van Zierikzee vind je Zonnemarie. Een prachtig en rustig dorpje op Schouwen-Duiveland. Een dorpje inderdaad, het telt nog geen 1.000 inwoners. Aan de Breedveld 3, tussen de mooie huizen waaronder een aantal rijksmonumenten, staat d’Ouwe Smisse. Boven de voordeur hangt een niet te missen witte paardenkop. Zou het inderdaad de werkplaats van een smid zijn geweest? Het is nu in ieder geval een fijn proeflokaal. Op het zonnige terras wordt al snel de lunch geserveerd. Handgesneden boerenbrood met daarop draadjesvleeskroketten en Ton’s mosterd. Geen wijn voor de zussen, er moet nog hard gewerkt worden. Bij onze lunch daarom een lekkere Appelaere en rokerige zwarte thee.

Live-muziek bij de Smisse

Was het buiten al gezellig, binnen is het helemaal knus! In d’Ouwe Smisse waan je je in een oude bruine kroeg. We zien een groepje aan tafel genieten van asperges met zalm en garnalenkroketten. Aan de muren hangen diverse muziekinstrumenten. Door de sfeer voelt het alsof er ieder moment een jazzmuzikant kan binnenlopen om de koperen hoorn op te pakken en te gaan spelen. Tijdens ons bezoek helaas geen live-muziek. Daar moeten we nog een keer voor terug. Op de Facebookpagina van d’ Ouwe Smisse vind je de meest actuele agenda waarin staat aangekondigd wanneer de eerstvolgende jazzmiddag of –avond plaatsvindt

Tekst Kim van Zweeden
Foto’s Mel van Zweeden
Delen