“Bonbon voor onderweg?” Trots staat Eric van de Kreeke achter de toonbank van Chocolate Lovers. De winkel aan de Middelburgse Vlasmarkt ziet er niet alleen prachtig uit, het ruikt ook nog eens heerlijk. Groôs liet zich overrompelen door de zalige chocolade en ontroerende verhalen.

 

Van tabak naar chocolade

Als je over de Vlasmarkt in Middelburg loopt kun je niet om nummer 45 heen. Het rijksmonument uit 1740 met haar mooie trapgevel is een lust voor het oog. Eenmaal binnen kijk je pas écht verlekkerd rond. De tabakswinkel van De Klerk is sinds 2003 omgetoverd tot een chocoladeatelier. De chocolade die je er koopt wordt zelf geproduceerd en verpakt. En van iedere hap genieten twee personen. De opbrengst gaat namelijk naar mensen die het goed kunnen gebruiken zoals eenzame ouderen en langdurige en/of ernstig zieke kindjes. Hiervoor werkt Chocolate Lovers nauw samen met Stichting Opkikker, Make-A-Wish, Stichting Kind en Brandwond en vele lokale organisaties.

Chocoladeatelier zorgt voor lichtpuntjes

“Al die blije en voldane gezichten… een kippenvelmoment!”

Vol trots bestiert Eric van de Kreeke de winkel als Groôs binnenstapt. Hij werkt sinds eind 2015 als vrijwilliger bij Stichting Chocolate Lovers. Eric: “Vorig jaar in februari hebben we samen met Stichting Opkikker de eerste Opkikkerdag in Zeeland georganiseerd voor 60 gezinnen. Een onvergetelijke dag voor het hele gezin van een langdurig ziek kind. Voorafgaand aan de dag hebben we alle wensen geïnventariseerd. Niet alleen van de zieke kinderen, maar van het hele gezin. Ze zijn immers allemaal wel toe aan een lichtpuntje, aan ontspanning en plezier. Er waren limousines en legerwagens, er werden bonbons gemaakt, je kon prins of prinses zijn voor een dag en ga zo maar door. Bij het uitzwaaien maakten we een haag van mensen. Al die blije en voldane gezichten… een kippenvelmoment!

chocolate lovers chocolade middelburg walcheren groos op zeeland vrijwilliger winkel etalage

Proeverijtje in de winkel

“Bonbon voor onderweg?” vraagt Eric. Groôs laat zich graag verrassen. Volgens de vrijwilliger moet je de melkchocoladebonbon met een zachte boterbabbelaarvulling geproefd hebben. Daar zijn wij het helemaal mee eens! Wil je ook een kijkje nemen in de winkel? Naast het kopen van heerlijke producten kun je bij Chocolate Lovers terecht voor onder meer een workshop bonbons maken, kinderfeestjes en een proeverij

 

Tekst Kim van Zweeden
Foto’s Mel van Zweeden
Delen