Gigantische windstoten, regen en zelfs hagel. Het zat de Zeeuwse zussen niet mee tijdens hun wandeling over de Vlissingse boulevard. Toen de Gevangentoren in beeld kwam, wisten ze niet hoe snel ze die kant op moesten rennen. Geheel vrijwillig gingen ze naar binnen. En niet alleen om te schuilen.

 

Prachtig uitzicht over de Westerschelde
Buiten stormt het, maar daar is binnen weinig van te merken. Je zit prinsheerlijk in het restaurantgedeelte van de toren. Door de glazen pui heb je een geweldig uitzicht over de Westerschelde. Bij helder weer kun je zelfs Knokke zien liggen. Dat is vandaag even niet aan de orde. Donkere, dreigende wolken hangen boven het woeste water. Iedere keer als nieuwe gasten binnenlopen, en dat gebeurt op deze populaire locatie af en aan, slaken ze een zucht van verlichting. In de Gevangentoren is het behaaglijk en de bediening ontzettend vriendelijk. De perfecte plek om bij te komen van een stevige strandwandeling of een rondje Boulevard.

 

 

Een flinke punt, maar daar weten de Zeeuwse zussen wel raad mee.

Ambachtelijke bitterballen én taart
Koffie of toch een biertje? Taart of toch bitterballen? Groôs laat alles op tafel plaatsen. Het is weekend, dan mag het. Het gebak van de week komt van het Vlaams Broodhuys. Het is een zoetzuur exemplaar met vruchtjes. Een flinke punt, maar daar weten de Zeeuwse zussen wel raad mee. Op de kleine kaart staan ook verschillende zelfgemaakte bitterballen. Zelfgemaakt bij De Ambachterie van Smaak IJzendijke in het Zeeuws-Vlaamse Oostburg. Je hebt ze in de smaken cheddar, runder, mozzarella, bouillabaisse, scampi met look en chorizo. Het lekkerste biertje voor erbij is toch wel de ‘700 Vlissingen’. Blond bier dat speciaal voor het jubileumjaar in 2015, 700 jaar Vlissingse stadsrechten, werd gebrouwen.

gevangentoren vlissingen boulevard zeeland walcheren groos

Een rondje rond de torenspits
Naast een kleine kaart heeft de Gevangentoren ook een proeverij menu. Daarnaast kun je kiezen voor a la carte. Geen zin om na het eten de zeewind opnieuw te trotseren? Uitbuiken kan ook prima in bed. Moet je nog wel een trap op. Bovenin vind je namelijk een luxe suite. Dat wordt heel ontspannen vanuit je bed naar de containerschepen kijken die voorbijvaren. Toch even een luchtje scheppen? Je kunt vanuit de suite een rondje rond de torenspits lopen. Extra leuk is dat je bij helder weer niet alleen Knokke in de verte ziet liggen, maar ook ook de Lange Jan in Middelburg en de havens van Vlissingen en Terneuzen. Voor foto’s moet Groôs een keer terug als de suite niet bezet is

Tekst Kim van Zweeden
Foto’s Mel van Zweeden
Delen