Altijd als we door de Sint Janstraat in Middelburg lopen komt ter hoogte van nummer 32 een zoete walm ons tegemoet. Dat maakt het heel verleidelijk om binnen te stappen bij De Juf, die meester is in taart bakken. Achter in de winkel of buiten aan de houten tafels kun je genieten van een goede bak filterkoffie of zelfgemaakte limonade én zoetigheid op je bordje.

 

Geen tik op je vingers

Bij binnenkomst slaat lichte paniek toe. Er is zoveel om uit te kiezen. Achter de balie wordt gelachen om onze reactie. We zijn niet de eerste klanten met keuzestress. Het blijft een groot compliment voor de juffen. In de vitrine voor ons roepen de chunky koeken en cakes versierd met pecannoten en rode vruchten onze namen. Om het nog lastiger te maken wordt rechts van ons, achter de andere balie, een appeltaart gemaakt. Verser krijg je het niet. We besluiten er even voor te gaan zitten, achterin de zaak (een pand uit 1864!). Op vintage schoolstoelen nemen we plaats. Niet dat De Juf lijkt op een oud klaslokaal. We worden niet beoordeeld op onze menukeuze, krijgen geen tik op onze vingers als we de taart naar binnen schrokken. Het is een sfeervolle ruimte vol mooie vintage spulletjes. Van Zeeuwse schoolprenten en tekendozen aan de muur tot weckpotten met droogbloemen op tafel.

Chocoladetaart met frambozen en worteltjestaart

Ook de hartige gerechten zijn niet mis!

Een brownie met pecannoten, citroencarré, dadel-kokosreep, kokosmakroon, noten-rozijnencake, cheesecake, millionaire’s shortbread, blondie of toch misschien een citroenmeringue? Loopt het water je al in de mond? Het is lastig kiezen uit het zoete menu van De Juf. De gerechten op de hartige kaart zijn ook niet mis. Weet je niet welke quiche te bestellen? Ga dan voor het deelplankje voor twee personen. Daarop serveren de juffen drie verschillende stukjes hartige taart met daarbij een groene salade. Voor de zoetekauwen is er ook een deelplankje. Je krijgt geen drie maar zelfs zes verschillende stukken zoetigheid uit het assortiment. Als dat nog niet voldoende is, kun je altijd nog reserveren voor een high tea zoet, hartig of deluxe. Wij genieten deze middag van een chocoladetaart met frambozen en worteltjestaart met een koffie en zelfgemaakte limonade van zwarte bes. We zitten hier prima

Tekst Kim van Zweeden
Foto’s Mel van Zweeden
Delen