In juni zette Denise Hoeder een punt achter haar baan als assistent accountant en gooide het roer om. Vol passie bouwde ze haar eigen keuken. Enkele maanden later kon Denise eindelijk aan de slag. Sinds het najaar van 2017 bezorgt ze in omgeving Goes heerlijke en gezonde lunchmaaltijden en verzorgt ze catering op aanvraag. Denise: “Alles vers, kleurrijk en zeker niks komt uit pakjes. Wat je ziet, is wat je eet. Ik ben niet zo van de liflafjes, eten mag stoer zijn.”

 

Virtueel restaurant

Ze studeerde aan de Hotel Management School in Maastricht, maar werd uiteindelijk na een andere opleiding toch assistent accountant. Bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. Denise: “Van kleins af aan heb ik altijd gekookt. Mijn vader is ook echt een kookgek. Ik wilde iets met deze passie doen. Grappig eigenlijk dat toen ik bij een accountantskantoor werkte, niemand naar mijn werk vroeg. Nu is iedereen heel geïnteresseerd.” Een virtueel restaurant, zo noemt Denise haar keuken. “Dit is echt een begrip in Amerika. Je hebt dan een keuken op een afgelegen plek, minder personeel en dus ook minder kosten. Wel geef je het de sfeer van een restaurant. Dit zit in hoe je bijvoorbeeld je maaltijden inpakt en bezorgt.” Dat Denise haar inspiratie haalt uit Amerika is niet heel gek. “Het liefst maak ik elk jaar een grote reis. We zijn al een paar keer in Amerika geweest, maar ik ga ook graag naar China of Marokko. Lekker uit eten, veel proeven.”

Rennen en koken

Op de kerstmarkt in Goes liep de kok rond met bonbons en flyers voor haar kerstmenu. Het liep daarna gelijk storm. Denise: “Zo’n 20 menu’s verkopen, dat leek me leuk. Uiteindelijk werden het er 130. Dat was zoveel meer dan verwacht!” Terwijl Denise even tijd voor ons maakt, staan haar vader, stiefmoeder en partner Jopke in de keuken. Het is een drukke dag. Denise wijst op een grote pan soep. “Daar hebben we er 4 van.” Via de website van Denise en haar pagina op Thuisbezorgd.nl rollen de bestellingen binnen. “In de ochtend doe ik boodschappen en de mise en place. Pompoen schillen, kipfilet grillen, eieren koken. Dat soort dingen. Daarna begint het koken en bezorgen. Soms is het wel een beetje rennen. Voor bestellingen via Thuisbezorgd moet ik namelijk à la minute aan de slag. De bestellingen op mijn website kan ik wel voorbereiden. Daar bestellen mensen lunch voor half 11 ’s ochtends, voor later die dag.”

 

Brood met zeewater in plaats van zout

“Soms is het wel een beetje rennen.”

“Door lunch te bezorgen leer ik Goes echt kennen. Via mijn eigen website zijn het vaak bedrijven. Wel gaat het nu nog heel erg via via. Zo kwam ik laatst ineens op het kantoor waar mijn tante werkt. Zo leuk! Bijna dagelijks doet Denise boodschappen. “Dan ga ik naar de supermarkt of naar de markt. Mijn brood bestel ik bij Spelt Bakkers in Bruinisse. Wist je dat ze ook echt Spelt met hun achternaam heten? Leuk toch! Zij gebruiken geen zout, maar zeewater. Heel lekker.”

 

Veel kip voor Goes en omgeving

Denise verdwijnt even haar keuken in en komt daarna terug met een overheerlijke lunch. We beginnen met een salade met feta, hummus, pompoen, walnoten en rucola. Daarbij krijgen we een sandwich met gekarameliseerde rode ui, balsamicoazijn en brie. Natuurlijk proeven we ook graag een sandwich met serrano ham, parmezaanse kaas, zongedroogde tomaat en pijnboompitten. Denise: “Toen ik begon, had ik verwacht dat de vegetarische gerechten populairder zouden zijn, maar ik verkoop meer gerechten met kip. Vooral kip cajun valt goed in de smaak!”

Recht toe, recht aan

“Bijna alle verpakkingen zijn biologisch afbreekbaar.”

Naast de bestellingen voor een gezonde lunch, verzorgt Denise ook catering. “Ik was net een week bezig, de keuken moest nog uit het plastic, en toen kwam er een bestelling binnen voor kleine borrelhapjes voor 150 personen. Ook heb ik laatst de catering voor een vegan feestje verzorgd en ergens anders was alles lactose- en glutenvrij. Bij Café La Strada wilden ze voor een feestje juist weer mini-hamburgers. Het is iedere keer wat anders. Het moet niet alleen lekker smaken, ik vind het heel belangrijk hoe alles eruitziet. Ook zijn bijna alle verpakkingen biologisch afbreekbaar. En de prijs is inclusief servies en bezorging. Een complete beleving, zonder extra kosten. Zo werk ik het liefst: recht toe, recht aan.”

 

Een begrip in Goes

Wat brengt de toekomst voor De Keuken van Denise? “Ik zou het heel vet vinden om een pipowagen te kopen en dan op bruiloften de catering te verzorgen. Ik had trouwens bijna een Piaggio gekocht om eten te bezorgen. Heel schattig ziet zo’n autootje eruit. Gelukkig ben ik toch voor een busje gegaan, anders is het wel erg koud in de winter. Het eten zou er ook totaal niet in passen. Met de kerstinkopen zaten we zelfs in het busje nog met spullen op schoot. Natuurlijk hoop ik een begrip te worden in Goes. Dat als iemand wat te eten wil bestellen, ze gelijk aan mij denken. Verder hoop ik in 2018 avondmaaltijden te gaan bezorgen. Daar heb ik wel iemand extra bij nodig. Maar, dat moet kunnen. Zou gaaf zijn!”

Tekst Kim van Zweeden
Foto’s Mel van Zweeden
Delen