Over Groôs

Zeeuwse harten en een hart voor Zeeland. Kim en Mel van Zweeden zijn geboren en getogen in het Zuid-Bevelandse Kapelle. Net als bij oud-dorpsgenoot Annie M.G. Schmidt kriebelde het om een kijkje te nemen buiten de provincie. Na het afronden van hun opleiding Communicatie aan de Hogeschool Zeeland gingen ze dan ook op onderzoek uit. Zo verkenden de zussen Amsterdam, Rotterdam, Mechelen en Londen. Toch maakt niets ze zo gelukkig als de Zeeuwse klei en zilte zeelucht. Je raadt het al. Groôs op Zeêland is uit heimwee ontstaan. Ook is het een ode aan dit prachtige stukje Nederland.

Kim schrijft en Mel fotografeert. Soms wisselen ze van rol. De zussen hadden het niet alleen kunnen doen! Ouders Jan en Els die kranten, weetjes en namen voor ze verzamelen, Pim van der Borgt die de website ontwierp en Jorick de Quaasteniet het logo. Niet te vergeten de prachtige illustraties, getekend door Eveline de Jonge. Kim en Mel ‘bin stik groôs op ze’!

De Zeeuw met de pen: Kim van Zweeden

Kim (1988) zoekt in haar vrije tijd het liefst naar schelpen, boeken, antiek, ansichtkaarten, oude bruine kroegen en monumenten. Als er maar een verhaal in zit. Dit gecombineerd met een pot thee of een glas cider plus kaasplankje. Ze werkte tijdens haar studie als redacteur bij Provincie Zeeland, de gemeente Kapelle en de PZC. Al snel verbreedde Kim haar horizon door als freelance communicatieadviseur in Rotterdam, Den Haag, Hilversum en Den Bosch aan de slag te gaan. Met Groôs op Zeêland heeft ze het beste excuus gevonden om zoveel mogelijk naar huis te gaan.

De Zeeuw met de camera: Melanie van Zweeden

Melanie (1992) neemt als het even kan haar camera mee onder de arm. Hiermee legt ze de mooiste plekken, (buiten)events en mensen vast op de gevoelige plaat. Als ze niet aan het fotograferen, knutselen of breien is, vind je haar bij een concert of festival. Verder houdt Mel zich sinds haar afstuderen bezig met online communicatie- en fotografieprojecten in Amsterdam en Rotterdam. Soms als parttimer, soms als freelancer. Het fijne aan Groôs op Zeêland? Hier kan ze volledig haar eigen invulling aan geven!

 

Het creatieve Zeeuwse team: Pim, Eveline en Jorick

De website en de huisstijl zijn het resultaat van het creatieve team achter Groôs op Zeêland.

Pim van der Borgt (1992) studeerde Communicatie & Multimedia Design aan de Avans Hogeschool Breda en is freelance designer en developer. Hij heeft de website van Groôs ontworpen en gemaakt.

  • Geboren in: ‘s-Heer Arendskerke
  • Mooiste plek in Zeeland: “Het strand van Domburg natuurlijk.”
  • Guilty pleasure: “Grote hoeveelheden bolussen consumeren in een klein tijdsbestek.”

Eveline de Jonge (1992) is Master of Fine Arts en Master in Law. Sinds haar afstuderen aan de Willem de Kooning Academie en Erasmus Universiteit werkt ze in een Haags advocatenkantoor en aan verschillende kunstprojecten. Voor Groôs maakt ze de mooiste illustraties.

  • Geboren in: Goes
  • Mooiste plek in Zeeland: “Best veel… Wandelen bij het Goese Sas en surfen bij Domburg zijn favoriet.”
  • Guilty pleasure: “Na 2 uur ’s nachts iets te uitbundig dansen in de Vrijbuiter in Goes.”

Jorick de Quaasteniet (1990) is graphic- en webdesigner. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie Beeldende Kunst in Den Haag en werkt sinds zijn afstuderen bij communicatie- en designbureau FUNCKE in Haarlem. Jorick maakte voor Groôs het logo met handgetekende oester.

  • Geboren in: Goes
  • Mooiste plek in Zeeland: “Het Goese Sas.”
  • Guilty pleasure: “Zeeuwse speculaas, om het maar even in het thema te houden.”