Over Groôs

Groôs is een website vol verhalen voor én over trotse Zeeuwen en liefhebbers van Zeeland. Echte pareltjes: grappige, ontroerende en verrassende verhalen in woord en beeld.

 

Zeeuwse harten en een hart voor Zeeland. Kim en Mel van Zweeden zijn geboren en getogen in het Zuid-Bevelandse Kapelle. Net als bij oud-dorpsgenoot Annie M.G. Schmidt kriebelde het om een kijkje te nemen buiten de provincie. Na het afronden van hun opleiding Communicatie aan de Hogeschool Zeeland gingen ze dan ook op onderzoek uit. Zo verkenden de zussen Amsterdam, Rotterdam, Mechelen en Londen. Toch maakt niets ze zo gelukkig als de Zeeuwse klei en zilte zeelucht. Je raadt het al. Groôs op Zeêland is uit heimwee ontstaan. Ook is het een ode aan dit prachtige stukje Nederland.

Kim schrijft en Mel fotografeert. Soms wisselen ze van rol. De zussen hadden het niet alleen kunnen doen! Ouders Jan en Els die kranten, weetjes en namen voor ze verzamelen, Pim van der Borgt die de website ontwierp en Jorick de Quaasteniet het logo. Niet te vergeten de prachtige illustraties, getekend door Eveline de Jonge. Kim en Mel ‘bin stik groôs op ze’!

 

time to momo Zeeland

Uitgeverij mo’media en website Groôs op Zeêland presenteren: time to momo Zeeland, dé reisgids over Zeeland. Een verrassende reisgids over Zeeland, gemaakt door de Zeeuwse zussen. Geen standaard tips, maar een reisgids vol echte highlights en super-de-luxe plattegronden. Je koopt de reisgids voor €19,99 bij boekhandels in Nederland en België.