Over Groôs

Groôs is een website vol verhalen voor én over trotse Zeeuwen en liefhebbers van Zeeland. Echte pareltjes: grappige, ontroerende en verrassende verhalen in woord en beeld.

 

Zeeuwse harten en een hart voor Zeeland. Kim en Mel van Zweeden zijn geboren en getogen in het Zuid-Bevelandse Kapelle. Net als bij oud-dorpsgenoot Annie M.G. Schmidt kriebelde het om een kijkje te nemen buiten de provincie. Na het afronden van hun opleiding Communicatie aan de Hogeschool Zeeland gingen ze dan ook op onderzoek uit. Zo verkenden de zussen Amsterdam, Rotterdam, Mechelen en Londen. Toch maakt niets ze zo gelukkig als de Zeeuwse klei en zilte zeelucht. Je raadt het al. Groôs op Zeêland is uit heimwee ontstaan. Ook is het een ode aan dit prachtige stukje Nederland.

Kim schrijft en Mel fotografeert. Soms wisselen ze van rol. De zussen hadden het niet alleen kunnen doen! Ouders Jan en Els die kranten, weetjes en namen voor ze verzamelen, Pim van der Borgt die de website ontwierp en Jorick de Quaasteniet het logo. Niet te vergeten de prachtige illustraties, getekend door Eveline de Jonge. Kim en Mel ‘bin stik groôs op ze’!

 

Creatieve Zeeuwse vrienden: Pim, Eveline en Jorick

De website en de huisstijl zijn het resultaat van de creatieve vrienden achter Groôs op Zeêland.

Pim van der Borgt (1992) studeerde Communicatie & Multimedia Design aan de Avans Hogeschool Breda en is freelance designer en developer. Hij heeft de website van Groôs ontworpen en gemaakt.

 

Eveline de Jonge (1992) is Master of Fine Arts en Master in Law. Sinds haar afstuderen aan de Willem de Kooning Academie en Erasmus Universiteit werkt ze in een Haags advocatenkantoor en aan verschillende kunstprojecten. Voor Groôs maakt ze de mooiste illustraties.

 

Jorick de Quaasteniet (1990) is graphic- en webdesigner. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie Beeldende Kunst in Den Haag en werkt sinds zijn afstuderen bij communicatie- en designbureau FUNCKE in Haarlem. Jorick maakte voor Groôs het logo met handgetekende oester.